URSULA

Húsz évvel fiatalabb a pasim!

Évi boldog, de nem a hagyományosan elfogadott formában, így sokan neheztelnek rá, és elítélik. Ti mit szóltok a történetéhez?

Most ötvenhárom éves vagyok, a kedvesem harminckettő. Húsznak mondom, de huszonegy év van köztünk. Olyan az egész, mintha egy váratlan, elképesztő ajándékot kaptam volna az élettől, amire már egyáltalán nem számítottam, nem küzdöttem érte, csak az ölembe hullott. Csak rengetegen elítélnek azért, mert elfogadtam.

156208145

Nem is tudom, honnan kezdjem. Tíz éve váltam el, két gyerekem van, mindketten felnőttek, a kisebbik tizenkilenc éves, de már nem él velem. A válásom után sokáig egyedülállóként kerestem párt, aztán két komoly kapcsolatom lett korombeli férfiakkal, végül mindkét esetben békésen hagytuk a másikat a maga útján járni.

Egy barátnőm kerti partiján találkoztam a mostani kedvesemmel egy éve, és bevallom, nem nagyon figyeltem rá, bár persze megjegyeztem magamban, hogy milyen isteni teste van, de ezzel, meg egy sóhajjal el is engedtem a dolgot. Ő jött oda hozzám később, beszélgettünk, és fel sem merült bennem, hogy tetszhetek neki, hiszen ott lófráltak körülöttünk a csodás fiatal lányok. Akkor döbbentem meg először és estem kisebb pánikba, amikor néhány nappal később felhívott, hogy menjek el vele vacsorázni. Emlékszem, annyira megrökönyödtem, hogy még idiótán meg is kérdeztem tőle, hogy ugye ez nem randi, csak tanácsra vagy segítségre van szüksége tőlem. Erre mondta, hogy nem akar semmilyen segítséget.

Randiztunk néhányat, majdnem minden esetben az ő javaslatára. Én annyira zavarban voltam főleg az elején, el sem hittem, hogy ez velem történik, de azért végül néhány hét után összejöttünk. Azóta együtt vagyunk, és imádom, de mindenét, tényleg, és bár sokat rettegtem, hogy mi lesz, ha meglát ruha nélkül, mi lesz, ha rájön, hogy őskövület vagyok hozzá képest, eddig semmi ilyesmi nem történt, úgy néz ki, ő is imád engem. Ő egy olyan csodája az életemnek, amiről fogalmam sincs, meddig tarthat, de minden percének örülök.

186407421

Az az érdekes, hogy a két gyerekem is elfogadta, még a lányom is csak vonogatja a vállát, de nem akadt ki, viszont majdnem mindenki más a környezetemben az eltelt majdnem egy év ellenére folyton megjegyzéseket tesz, hülyének néz vagy – azt hiszem, ilyen is van – szörnyen irigy. A barátaim egy része eltávolodott tőlem, néhány barátnőt kivéve, akik egyébként iszonyúan kíváncsiak a részletekre, meg arra, hogyan szerezhetnének ők is fiatalabb pasit.

De a kolléganőim pletykákat terjesztenek rólam, azt állítják, a pénzemért szeret a párom, holott ő jobban keres nálam, a fiatal lányok gyilkos tekintettel méregetnek, amikor kiderül, hogy én vagyok a nője ennek a gyönyörű pasinak. Vannak időszakok, amikor túlárad bennem a boldogság és a szerelem, és nem érdekel mások véleménye, máskor viszont szenvedek attól, hogy hülyének néznek és méregetnek kettőnket. Pedig csak szeretjük egymást. Hogy mi lesz, fogalmunk sincs, örökké semmi sem tart, ezt már megtanultam, de nem hagynának békén minket? Vagy, ha tovább mehetek: nem örülhetnének esetleg velünk? Fordított esetben mindenki normálisnak venné, hogy egy ötvenes pasas talált magának egy harmincas nőt. Minket miért vetnek meg?

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Üdvözletem hölgyeim/uraim ,én meg tudom érteni ha valaki fiatalabb párt választ magának ,vagy idősebbet,az a helyzet hogy én is az idősebb korosztályt szeretem 29éves vagyok és vonzanak az érettebb hölgyek vannak 50es hölgyek kikből sugárzik az erő,tizenéves koromban alakult ki ez nálam,nem tudom a miértjét,de a fiatalabb vagy velem egykorú nők nem igazán mozgatnak meg 🙂

 2. Ferencz Eva says:

  Nagyon örülök ennek az oldalnak,a pro es kontra vellemenyek a tarsadalom sulykolta sablonokbol erednek,ezert mind viseljük minden elbiralasban. Csak az elet pont itt a nagy tanito,mert folyamatosan mas lecket kapunk.En is ebben a helyzetbe 61 eves nö,42 eves ferfi,ö közeledett,amit több mint egy evig sikerült kikerülni,de iden mar nem,nagyon boldogok voltun,vagyunk egymas tarsasagaban, ket honapja tart a nagy szerelem.Sokat vacilalok,de jo volt a masok tapasztalatait is latni.Kivanok minden jot a sorstarsaimnak.

 3. Anikó Lakatos says: (előzmény @krisztinka)

  Kedves Krisztinka! Az eredeti blogbejegyzés 2014-es, és boldogan mondhatom, azóta megünnepeltük a 9. évfordulónkat is. A boldogság még mindig tart, ugyanúgy tudunk örülni egymásnak, minden együtt töltött perc örömmel tölt el minket, azt kell mondjam, az érzések még csak meg sem fakultak. Tehát életem legjobb lépése volt :)Nem a kor számít, hanem az emberek.

 4. nagyon hasonlo helyzet…meddö 15 evig tarto posvanyos,erzelemszegeny kapcsolatombol a 18 evvel fiatalabb mostani parom ” mentett” ki…( az exem 16 evvel volt idösebb)
  es ugy ereztem,ha 2 napig tart,mar megerte,hogy leptem vegre,,
  enelkül az idök vegezeteig a regi posvanyban dagonyaztam volna,,
  de maig együtt vagyunk,2 es fel eve es maradunk is,ha rajta mulik.,
  itt en vagyok a gyengebb lancszem,ki neha elbizonytalanodik a kor miatt,holott ugy szeretem,mint azelött senkit.
  de egyetertek,csinalni kell,vallalni kell a szerelmet..
  legyözni a sztereotipiakat..:-)

 5. krisztinka says: (előzmény @Lencsi.)

  a mostban,,,ez a kulcsszo..mikor belevagtam bö 2 eve,ez volt bennem,,,carpe diem…kit erdekel meddig tart,ez most nekem kell…
  egy 15 eves kapcsolatnak vetettem veget amiatt a szerelem miatt,,
  az exem 16 evvel volt idösebb nalam,es en mindig a 15-20 evvel idösebb ferfiakhoz vonzodtam,,,talan mert apa hianyaban nevelkedtem..szoval nekem elfogadhatatlan volt,hogy egy akkoriban 23 evesbe zugjak bele,,,szegyenlettem magam emiatt..
  a hiusagom azt mondatta velem akkor,hogy 2 ev mukva legkesöbb en meltosagteljesen elköszönök…hat letelt a 2 ev…es meg mindig együtt…küszübön all az esküvö..hülye elgondolas volt a 2 ev,nem tudom elhagyni,,
  mara odaig jutottam,hogy atfordult bennem az eddi megszokott beallitodas,,,mar el sem tudnek kepzelni közepkoru ferfit..
  rengeteg okbol…mar nem az ö fiatalsaga zavar,söt…
  mar csak az en ” öregsegem”..
  de ez egy ilyen csomag…mindennek ara van…
  ö elhozta az igaz szerelmet,es minden szepert mas sikon fizetni kell,hisz minden ketoldalu a vilagban.

 6. Nehéz a MOST-nak élni, de néha úgy érzem sikerül. Mindenki azt mondja, hogy élvezzem ki minden percét, de én ebben a mondatban is csak azt érzem, hogy …mert akármikor vége szakadhat. Igen, így is van, de melyik kapcsolat tart örökké? Mindig azt mondjuk, hogy nekünk máshogy jár az idő. Sokkal többet élünk meg együtt, mint más kapcsolatban tízszer ennyi idő alatt.

 7. krisztinka says: (előzmény @Lencsi.)

  jol esett olvasni a hegylako hasonlatot..jomagam is folyamatosan ebben vagyok,miota bö 2 eve megtalaltam parom,kivel 18 ev a korkülönbseg,en 43 vagyok,ö 25.
  haaonlokepp elmondhatom,meg soha nem volt ilyen idealis tarsam,aki igy szeretett,akit igy szerettem…kapcsolatunkat teljes elfogadas övezi minden iranybol…megis en vagyok az,aki mindennek ellenere sokat szenved ettöl…igen,hegylako törtenet ez,ezt nem lehet eltagadni,,a kerdes az,hogy a fokuszt hova helyezzük…arra hogy müködik es semmi sem szamit,vagy erre az optimalisnak nem mondhato opciora…en barhogy igyekszem,ez azert egy örök felhö marad mindig a kapcsolatunk egen es kivanom mindenkinek,ki hasonlo helyzetben van,hogy kellökepp megtanuljon banni ezzel!
  minden jot kivanok!

 8. Lencsi. says: (előzmény @nono)

  Sziasztok!
  Végre egy hely, ahol nem vagyok ufó.

  Talán már nem is él ez a kérdés, mégis olyan nekem, mint egy korty víz. Életemben akkora szerencse ért, hogy megtaláltam a másik felemet, de 12 évvel fiatalabb nálam. Nálunk az a fura helyzet, hogy rajtam kívül mindenki elfogadta első pillanatra a helyzetet, egy-egy vadidegen véleménye volt csak a sok számomra fontos ember véleményével szemben. Imádom a párom és ő is engem .Fél éve tart mindössze, de hosszú távra tervez.(ünk). Kettőnk közül én vagyok az, aki időnként beborul, de nem azért, mert bizonytalan vagyok az érzéseimben – soha nem voltam ennyire boldog, sőt megkockáztatom, hogy még boldog sem, ha ez a boldogság – hanem inkább azon kattogok időről-időra, amikor elkap, vagy megtalál valami negatív megjegyzés, hogy mi lesz később? Mi lesz amikor már nem 40 leszek, hanem 50-60? Ő még mindig egy csinos, életerős fiatalember lesz.
  Ráadásul van két gyermekem, és szeretne gyereket. Tele vagyok bizonytalansággal és félelemmel, hogy mi lesz, ha beteg babánk lesz (egyenlőre még nem gondolkodom ezen komolyan, de eljátszom néha a gondolattal. Kénytelen vagyok, mert sokszor feljön köztünk, amikor beszélgetünk.), ha valahogy az idő sodrában kiábrándul belőlem, ahogy látja, hogy öregszem. Nem akarok Hegylakót játszani….
  Soha nem szeretett senki ennyire, soha nem kaptam senkitől ennyit és senki nem érezte ennyire amit én adtam neki. Ő életem szerelme. Csak nem tudom, nem önzőség-e, hogy hagyom magamhoz kötni. Annyira örülök, hogy mások is tapasztaltak ilyesmit, hogy most még normálisan írni sem tudok….:)
  Jelenleg 40 vagyok, a párom pedig 28.

 9. nono says:

  Kedves Évi! Kíváncsi vagyok, együtt vagytok-e még? Vagy van-e valaki hozzám hasonló helyzetben? Csaknem 15 évvel fiatalabb a pasim. 10 éve vagyunk együtt…..és 2 gyerekünk is született. Benne a helyzetben, azt mondom, hogy nem bántam meg….de soha többet nem mennék bele hasonlóba, legfeljebb kalandba. Sokkal, de sokkal többet kell küzdeni a kapcsolatért. Hozzáteszem, Én inkább ellene küzdöttem sokáig, viszont később 2 gyerek miatt is már érte. Most jó, úgy tűnik lehiggadtunk – még az is lehet együtt éljük le az életünket. Bár Én még most sem vagyok benne bizos – Ő igen. Nem tartom magam különleges szépségű nőnek….viszont számomra érthetetlenül, ahogy néhányan mondták itt, a mai napig bevonzom a pasik figyelmét akaratomon kívül. Nem lennék tisztában önmagammal?

 10. Csorna Gizi says:

  sok boldogságot kivánok
  egy biztos a szerelem nem kor függö,,jól teszitek a többiek meg csak irigykedjenek!!!!
  énis szeretnék egy ijen hölgyet egy életre,,,jöhetnek a barátnök levelei üzieji
  puszi nektek

 11. “Ez ebben a formában erkölcstelen!”
  Hm, és miért is? Mert az “anyja lehetne”? De nem az.
  Ha fordított volna a felállás, azt is erkölcstelennek tartanád? Gyanítom, hogy fel se kapnád rá a fejedet.

  “Ezt az érintett hölgy is tudja, érzi! Mert hiszen akkor nem zavarná, a sok rosszindulatú megjegyzés és pletyka!”
  Ez egy hamis érv. Ha egy a XX. század első felében élt (vagy akár mai) feketét zavart, hogy leköpték, ha egy fehérre vetett szemet (ill. a fehér embert is leköpték érte), mert alsóbbrendűnek – ostobának, primitívnek, vadembernek etc. – számított, az azt jelentette, hogy az is volt?
  Ha egy tanulni vágyó nőt zavart, hogy leköpték, és akadályozták, ahogy csak tudták, amiért tanulni vágyott (ld. Hugonnai Vilma) hiszen egy nő by default sokkal ostobább, mint egy férfi – az azt jelenti, hogy az is volt?

 12. Nem magamról beszéltem, hanem arról, hogy egy 50-es nő igenis jelenthet nagyobb értéket, mint egy 30-as, bizonyos esetekben nem a kor számít.

 13. sanyó2333 says: (előzmény @Aliza)

  Akkor én is egy ilyen ember lennék??? Szó sincs erről, hidd el! Az van hogy ez nem család, vagy,más jellegű kérdés! Pld- te miből gondolod hogy rólad senki sem gondolja hogy te vagy az “alfa nő? Honnan veszed, hogy nem hiheti ezt rólad egy férfi, vagy akár egy nő? Mond mitől vagy te ebben olyan biztos? Ebben én nem hiszek! Csak abban hiszek amit érzek! Magammal és másokkal kapcsolatban! Biztos vagyok abban, bár nem ismerlek, hogy te is megállnád a helyed, emellett az úgymond “alfanő” mellett! Legyen tartásod! Nem beszélhetsz ilyen lekezelően magadról! Én csak azt tudom, hogy az én kedvesemnél senkit nem szerettem jobban, ebben az életben! És minden nő elhalványul mellette!!!!!!! Kívánom, neked, hogy rólad is ezt gondolja egyszer egy ízig vérig férfi! Akkor fogod megérteni, hogy mennyire igazam volt! Létezik még ez a fajta férfi hidd el! Köszönöm a linket! Sok sikert, és boldogságot kívánok neked! Üdv: “S”

 14. Kedves Anikó!
  Nagyon köszönöm a jó kívánságaidat!
  Csak hasonló jókat és szépeket tudok neked kívánni!
  Üdv:”S”

 15. Jucuska says:

  Úristen, még mindig itt tartunk?
  Igen, tényleg furcsa, ha az utcán, környezetünkben meglátunk egy idősebb nőt fiatalabb férfival, vagy idősebb férfit fiatalabb nővel, 15-20 év korkülönbséggel. Kb. olyan furcsa, mint amikor együtt látunk egy fehér-néger párost, vagy egy azonos nemű párt, akik kézen fogva sétálnak.
  De miért ne lehetne? Miért ne találhatná meg valaki a boldogságát egy nála mondjuk egy generációval fiatalabb/idősebb ember mellett? Kb. egyidős párok esetében mi a garancia a holtomiglan-holtodiglanra?
  Addig, amíg nem sért törvényt (pedofília), addig lehet akár 30 év korkülönbség is a párok között, ez az ő dolguk. Hogy igazi szerelem ez, vagy csak “érdek”? Egyidős párok esetében is simán fel lehet tenni ezt és az ehhez hasonló kérdéseket…

 16. Tisztelt Sanyó!
  Úgy látom te is félreértesz!
  A haladás nem egyenlő a lezülléssel. Írtad “amit régen megvetettek azt ma is” akkor ha egy nő nem érintetlen a nászéjszakán az megvetendő? Ha látsz egy olyan párt az utcán kézen fogva akikről tudod, hogy nem azonos generáció szülöttei akkor elítéled őket? Ez szinte már rasszizmus! Olyan mintha egy fehér és egy színes bőrű párt ítélnél el. De honnan tudhatnád milyen egy érettebb nővel párkapcsolatban lenni ha nem volt még hozzá szerencséd! Olyan mintha egy ételre mondanád azt, hogy nem szeretem de még meg sem kóstoltad életedben. Ez a világ már arról szól, hogy mindenki azt csinálja amit akar és ami neki örömet és boldogságot okoz akinek meg nem tetszik az tehet neki egy szivességet…De ez így is van rendjén. És még annyi, hogy ez nem vita mint ahogyan te is írtad! Nem politikusok vagyunk (szerencsére), hogy döntéseken vitázzunk, ez szimplán eszmecsere!

 17. Anikó Lakatos says: (előzmény @sanyó2333)

  Kedves Sanyó !
  Hála Istennek én is megtaláltam a boldogságot, ami szerintem nem korfüggő. Örülök a tiédnek is és minden jót kívánok nektek 🙂

 18. Édes vagy, de tudod vannak hihetetlen emberek. Vannak igen kifinomult, valóban úri nők, és én nem ilyen családban nőttem fel, aki Alfanő, aki Istennő, az akár 50 évesen is az maradhat, ha ad magára. Valaki persze nem fedezi fel a különbséget a Channel parfüm és a Naomi Campbell parfüm között. Pedig van, nem csak az árában. Nem az önbizalomtól vagy annak hiányától kiemelkedő vagy középszerű valaki. A kolléganőmnél szerényebbet el sem lehetne képzelni, mégis… Mindenki megfordul utána. Nem, nem olyan öregasszonyosan néz ki, mint ennek a cikknek az illusztrációja. Félreértések elkerülése érdekében én kicserélném az illusztrációt.

 19. sanyó2333 says: (előzmény @Zsé1984)

  Tisztelt zs1984

  Te itt borzasztó nagy tévedésben vagy velem kapcsolatban!
  egy szóval sem beszéltem arról, hogy ezt nem szabad törvényes keretek között művelni! Én is tartom, kicsit jobban nézz utána a dolgoknak! Ami a huszonegyedik századot illeti, ami a régmúltban erkölcstelen, és megvetésre méltó volt, csak megnyugtatlak az ma is az! Nem hiszem, hogy ez lenne a reform, a lezüllés erre a szintre!
  Ezt a társadalom egészséges gondolkodású jó része így gondolja!
  Ami a “tanyádat” illeti,Te már megetetted, a kecskéidet??????? Egyébként sem vagyok hajlandó, egy ilyen emberrel vitatkozni, mint te! Szerintem inkább kezeltesd magad!

 20. Peregrina says:

  Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de mindenesetre furcsa, hogy a ffi kommentelők akadtak ki a sztoritól, a nők pedig sokkal elfogadóbbak voltak.

 21. sanyó2333 says: (előzmény @Aliza)

  Kedves Aliza!

  Benned már is felfedeztem valamit, ami téged talán még értékesebbé tesz mint az általad említett hölgyet! Ez az alázat! Én innen is látom a te lelked szépségét! És aki egy másik nőről ilyeneket tud mondani mint te, az nagyon sokra érdemes! Sokra hivatott! Arról nem is beszélve, biztos hogy nekem nem “állna meg az a bizonyos levegő” Csak ha a kedvesem is jelen lenne! Hiszen nekem csak érte, tőle “áll meg az a levegő” Sokszor még a lélegzetem is! Annyira szeretem őt!
  Minden más nő elfakul az ő jelenlétében! Még az említett nő is így lenne! Neked pedig csak annyit mondanék: Több önbizalmat! Te is érsz annyit, minta az általad említett hölgy! Vagy mint bár ki más! Csak hinned kell benne! Van, vagy lesz majd valaki, akinek te leszel, vagy, vagy? Az élet, a minden, a szerelem, maga!!!!!!

 22. Tisztelt Sanya! Ez itt a XXI. század amikor is törvényes kereteken belül mindent szabad és olyan dolgok nem elitélendők amik 20-30 éve az emberekben felháborodást keltettek! A korral haladni kell és elfogadni az új dolgokat, aki erre nem hajlandó vagy nem képes az költözzön le egy tanyára elzárva a külvilágtól és neveljen kecskéket! Ugye említetted itt a pedófiliát ill. a gerontofiliát: továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nem 20 év korkülönbségnél kezdődik a gerontofilia, pedofiliáról pedig a hatályos törvények szerint akkor beszélünk ha egy korban idősebb férfi vagy nő egy 18. életévét be nem töltött személlyel létesít szexuális kapcsolatot! Minden más esetben csupán a köznyelv ragasztja a “pedofil” szót az illetőre. Véleményem szerint ahogyan az egyenjogúság úgy a boldogság is megillet minden férfit és nőt a korától függetlenül, és ha az illető ezt egy 20évvel fiatalabb férfi mellett éli meg akkor semmi akadálya. Lehet nem tart örökké és nem lesz hosszú távú, de ahogy egy előző kommentben írták: minden percét ki kell élvezni!

 23. Kedves Anikó!

  Sajnálom, hogy te csak a korban hozzád illő férfiak “selejtjét” fogtad ki!
  De hidd el vannak még korban hozzád illő, rendes , becsületes férfiak is! Én a párommal pld- kölcsönös, tiszteletben szerelemben élünk!!!
  Imádjuk és megértjük egymást! Soha sem gondoltam arra hogy megcsaljam, vagy fizikailag bántalmazzam őt! Ez a legnagyobb szégyen és gyalázat, amit egy férfi elkövethet, egy nő ellen! Teljesen monogám vagyok! Az érzés kölcsönös, köztem és a párom között!
  “Csak szeretjük egymást és ennyi” Te eddig rossz ajtókon kopogtattál!
  Minden esetre, sok boldogságot kívánok neked! Üdv:”S”

 24. Annyiban nem értek veled egyet, hogy én saját szememmel látok egy 50 éves kolléganőmet, aki annyira sudár, sima bőrű, gyönyörű hajú, ízlésesen öltöző, hogyha bárhová belép, megáll a levegő. Néha észreveszem, ha bejön, csak nézem, mert annyira gyönyörű. 50 éves, két felnőtt gyereke van, és csodálatos ember, a szeme ragyog, az intelligenciája lenyűgöző, sokkal, de sokkal több, mint én a 30-as éveimmel, pedig én is csinos vagyok, de nincs bennem meg az a plusz, mint benne. Bárhova belép, tényleg megáll a levegő. Maga a nemesség, kecsesség.

 25. sanyó2333 says: (előzmény @Zsé1984)

  Tisztelt zsé1984

  A véleményem az, te nagy tévedésben vagy, a gerontofília szerintem a pedofília ellentéte! Tehát míg a pedofíliánál, az idősek vonzódnak betegesen a fiatalokhoz, addig a gerontofíliánál, pont fordítva,a fiatalok vonzódnak, betegesen az idősebbekhez! Kicsit furcsán hangzott a saját szádból, hogy te mennyire művelt vagy!
  Ha ez így van, akkor gondolom már azóta tüzetesebben utána néztél, annak, hogy mi az a korkülönbség amikor már gerontofíliáról beszélhetünk. Igazad van, ez nem “húsz év korkülönbségnél kezdődik” mint ahogy ezt írod. Hanem már legalább tizenötnél. Ezt az orvos tudomány is alátámasztja!!!
  Kicsit gondolkodj már el ezen, hiszen “csak a fia lehetne ez a gyerek” Ez sem akadály? Lehet hogy vannak olyan nők akinek még idősebb is a fiuk, mint a szóban forgó, gyerek! Ez igen, ma ez, holnap meg már a melegek vállát fogjátok veregetni? Csak így tovább, ez így helyes! Hová fajult ez a világ? Ez a srác részéről, szerintem is beteg, ez egy nem normális dolog! Bár ezt te is tudod?! Talán még nem fordultál ki teljesen magadból?! A nő részéről, valahol már érthetőbb, bár nem elfogadható, ez sem!
  Csak gondolj bele, itt van ez a hölgy, aki már túl van az ötödik x-en és jön egy fiatal fia korú, srác és az egekbe magasztalja, a kapuzárás előtti, szakadék mélyén heverő női mivoltát!
  Büszkesége azonnal az egekbe repül! A férjem bezzeg nem mondott ilyen szépeket soha, gondolhatta magában! De biztos hogy volt ennek háttértartalma? Igazat mondott ez a srác? Vagy csak bókolt, mint már előtte sokan mások? Hogy céljait elérje! Ez talán soha sem fog kiderülni. Való igaz, ez csak az adott két emberre tartozik! De mivel ez itt egy fórum, így véleményezünk!
  Mi lesz ezzel a nővel tíz év múlva? Összegyűri ez a srác és eldobja mint egy üres cigarettás doboz! Egyvalami biztos, ebben a történetben, hogy ez így nem helyén való! Ezt az érintett hölgy is tudja, érzi! Mert hiszen akkor nem zavarná, a sok rosszindulatú megjegyzés és pletyka!
  Ez ebben a formában erkölcstelen!
  Ezt ti is tudjátok! Csak el akarjátok altatni magatokban ezt az érzést, azzal hogy helyeslitek ennek a hölgynek az életvitelét!
  Hiszen ti is érintettek vagytok ebben a témában!
  Ami a válaszokat illeti, aki sértőnek érzi más véleményét, az ne irkáljon fórumokra! Még valami,” Az anyám, az az anyám,” maradjon is az! Üdv nektek, Normális heteroszexuális kapcsolatot kívánok, mindenkinek! Saját korú párjával! Egy 32-éves férfi!

 26. Aliza says:

  Amúgy igen furcsának találtam anno, amikor a velem egykorú egyetemista csoporttársam a nyugdíjazás előtt álló tanárbácsijával kezdett járni. De nem szóltam bele. Az ilyen kapcsolat sokkal egyenlőtlenebb, ahol a másik sem szellemileg, sem anyagilag nem tud mit adni, csak a fiatalsága, a csinossága számít, persze felnéz az öregre, aki okos és pénzes és szellemes, de mivel a lány tényleg annyira gyermekien nézett ki, a tanár meg nagyapásan, pocakosan, őszen és kopaszon, furcsák voltak, na… Ott nem 20 év volt a korkülönbség, hanem kb. 35-40.

 27. Aliza says:

  Miért ne?
  Olyan téren megértem a srácot, hogy ha nem akar gyereket, akkor fellélegzés egy ilyen kapcsolat.

 28. Anikó Lakatos says:

  Kedves Évi!
  Én is csak azt mondhatom, amit az előttem hozzászólók közül a normálisak, légy nagyon boldog! Tapasztalatból mondom, 2 válással a hátam mögött egy 14 évvel fiatalabb pasival élek, immár 7 éve, a legnagyobb boldogságban. Ahogy Te, én se tudtam ezt elképzelni, meglepődtem, amikor randira hívott, és nem is gondoltam, hogy ez sül majd ki belőle. De egy boldogtalan házasság 24. órájában találkoztunk. A férjem pont ennyivel volt idősebb nálam, imádtam, a világon mindent megkapott a házasságunkban, de a köszönet csak alázás és megcsalás volt érte. És akkor megjelent Ő, akiért azonnal kiléptem ebből a meddő kapcsolatból. Mert szeretett, mellettem állt mindenben, támogatott és hitt bennem. Ha pár év után elhagyott volna, akkor is azt mondanám, megérte, mert minden perc csodálatos volt, de így persze még jobb. Szóval Lászlókának üzenem, bekaphatja :DDDDD

 29. Zsé1984 says:

  Tisztelt Lászlóka57!
  Feltételezem, hogy az 57-es szám a nick-je mellett vagy a korát vagy pedig a születési évét jelzi, ennél fogva jómagam és a többi kommentelő elnézzük az ön műveltségre való hiányát!
  A “gerontofilia” nem a 20év korkülönbségnél kezdődik….ez a szó az ókorból ered, amikor is nagy divat volt, hogy az idős (és tényleg idős) 70+-os férfiak fiatal nőkkel…..! Az, hogy egy 53 éves nő öreg lenne!? Szerintem ezt kijelenteni közhely! Tény, hogy nagyon sok érettebb nő inkább fiatalabb férfit választ társul lévén, hogy azok a férfiak akik már túlléptek egy bizonyos koron és egyedülállóak kissé gyanúsnak mondhatók! Ott már volt egy válás (vagy kettő) az esetek 80%-ban a férfi miatt (dührohamok, alkoholizmus, családon belüli erőszak, munkakerülés) azaz kérdéses, hogy az ön korosztályában hány százalék az aki TALÁN alkalmas még kapcsolatra! Na meg hát kedves Lászlóka 57, ha önhöz bekopogna egy 30-as csinos hölgy nem vagyok benne biztos, hogy haza küldené mert hát vén kecske is megnyalná még a sót….:) Bár ilyen hozzáállással szerintem örülhet, ha egy guminő szóba áll önnel és ezt mint 30 éves művelt férfi mondom aki évek óta boldog házasságban élek a nálam 5 évvel idősebb párommal!

 30. Erzsi Kiácz says:

  Ne törődj senkivel, csak élvezd az életet, amíg lehet !
  Ez egy ajándék az élettől, legyél minden percért hálás.
  Nagyon szerencsés vagy, és mindenki irigykedik.
  “én is”

 31. Albína Királyfalvy says:

  Kedves Évi!
  Ne foglalkozz az irigyeiddel! Éld meg e csodás szerelmet, amit a “SORS” adott Neked, (valószínű, hogy nem véletlen)! – Élj és szeress!
  Amit nem tettünk meg csak szerettünk volna,
  azt bánhatjuk meg igazán. Az élet rövid, a boldogságból és örömből soha nincs elég. A szerelem nem korfüggő, amikor jön akkor fogadni kell, elfogadni s nem elutasítani.
  Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek, amíg lehet szeressétek egymást nagyon!!!

 32. Jinno Hercegno says:

  Gratulálok, sok boldogságot:)
  Ti igaziból szerelmesek vagytok,ugyanis a szerelem fontolgató….
  pl.. szeretem ha párévvel idősebb. ha 3-4 cm el magasabb a férfi és hasonló butaságok….
  Sok kitartást, boldogságot NEKTEK.:)

 33. LÁSZLÓKA! Árulja már el részletesebben nekünk,hogy mik azok az erkölcsi normák,amik önt ezek szerint kiemelik az állatok közül?! Kik ön szerint az állatok és kik nem pl. párkapcsolat és korkülönbség tekintetében ?! Pláne ha ön valami magasabbrendű fajhoz sorolja magát azoktól,akiket kritizál.Kíváncsian várjuk az érveit!

 34. Annamária Csepeli says:

  Az én szerelmem 12 évvel fiatalabb, és 21 éve ismerem, csak reméltem, hogy egyszer az életben a közhelyeken kívűl elmondhatom Neki, miét érzek Iránta. Febr. 14.-én megtettem. Elmondtam mit érzek Iránta. S, hogy Ő mit érez irántam? Titok. Sosem tudni kit, mikor ér utol a sors.

 35. erzsébet fülöpné petrovics says: (előzmény @laszlóka57)

  lászlóka57! Te hogy veszed a bátorságot ilyen ocsmány hangnemben beszélni két ember tiszta érzelmeiről? Azért mert a te élet felfogásod nem azonos a miénkkel, nem jelenti azt, hogy igazad is van. Te éljed az életedet ahogy akarod, senki nem szól bele, de a véleményedet kicsit finomabban is megfogalmazhatnád. Az életkor egyáltalán nem számít két ember őszinte, tiszta szerelme esetén. A gusztustalan az, ahogy Te beszélsz. Van fogalmad az erkölcstelen szó jelentéséről? Én őszintén kívánok nagyon hosszú boldog Életet Éváéknak. Csak magukkal törődjenek.

 36. erzsébet fülöpné petrovics says: (előzmény @laszlóka57)

  környezetemben élők véleményét is közvetítem: Mindenki maga döntse el, hogy akar élni és használja ki a boldogság minden pillanatát. Legyenek boldogok, mutassák meg, hogy a kor nem számít. Ne törödjenek az ilyen és hasonló “gusztustalan” véleményekkel.

 37. Ibolya Karakó says: (előzmény @laszlóka57)

  Kedves Évi!

  Ne foglalkozz senkivel..éld meg minden pillanatát az együtt töltött időnek..én sajnos gyáva voltam és nem vállaltam be egy 15 évvel fiatalabb férfi közeledését….a mai napig sajnálom

 38. laszlóka57 says:

  Sziasztok! Ahogy itt olvasgatom a hozzászólásokat, mind elfogult nőtársak szájából származnak. Én mint férfi szeretném elmondani a véleményemet, a témával kapcsolatban! Nem vagyok konzervatív, de ez a történet, enyhén szólva is gusztustalan! Már ne is haragudjatok, de ez a srác részéről, szerintem, anyakomplexus! Más szóval beteges! Ezt a szakirodalom úgy nevezi, hogy GERONTOFÍLIA! Arról nem is beszélve, hogy ez erkölcstelen a javából! Egy ilyen pasival, aki a fiad lehetne, ez nagyon durva! Nem úgy vagyunk azért, mint az állatok, hogy ott legelésznek a szarvas tehenek, jön a bika és válogatás nélkül végig megy minden tehénen, függetlenül attól, milyen korúak! Az embert ettől emelkedett ki az állat világból! Hogy vannak erkölcsi normái! És nem csak a vágyi után megy! És senki sem jöjjön azzal, hogy ha te megtehetnéd, te is megtennéd! Nem és ezt nagyon elítélem és soha sem tennék ilyet! Ez nálam elvi erkölcsi kérdés ! Az egész történet, úgy ahogy van, gusztustalan!

 39. Margit Margit says:

  Kedves Évi!
  Fogadd meg az előttem szólok véleményét, és ne törődj senkivel. Biztos lehetsz abban, csak az szól meg aki irigyel. Tapasztalatból mondom. Kívánom legyen minden csodában részetek! 🙂

 40. Judit Rácz says:

  Kedves Évi!

  Két független ember kapcsolatához, senkinek semmi köze. Ha a gyermekeik elfogadják a kapcsolatukat, kinek ártanának? Meg sem kell hallani a rosszindulatú megjegyzéseket. Egymásnak kell megfelelni, nem az idegeneknek. A kapcsolat boldogsága, esetleges végének fájdalma is a két emberé.
  Kívánok sok örömöt mindkettőjüknek!
  Üdvözlettel: Rácz Judit

 41. Mojzes Zsuzsa says:

  Hasonló cipőben járok. Nekem 18 évvel fiatalabb a barátom és két éve működik a kapcsolat köztünk minden faxni nélkül és boldogabb vagyok mint valaha.Ha egy ötvenes pasi minden további nélkül járhat huszas éveiben járó nővel akkor kikérem magamnak, hogy bárki is ujjal mutogasson rám! Kedves Évi ! Ne gondolkodj azon, hogy mi lesz később mert nem érdemes. Ajándékot kaptál a sorstól és örülj neki addig ameddig a tiéd és ne foglalkozz a fanyalgó irigyeiddel! A világ legjobb dolga egy ilyen kapcsolat. Köztünk sem téma a korkülönbség. Csak örülünk egymásnak és kész. Az én srácaim is elfogadták a kedvesem mert látják, hogy boldog vagyok mióta Ő van nekem. Legyetek még nagyon sokáig egymással boldogok és ne foglalkozzatok senkivel. Mindenkinek magának kell megélnie saját életét és nem másoknak hanem önmagának kell megfelelnie az embernek. Minden jót Nektek!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!