URSULA

Hagyd a gyerekedet játszani!

Eltűntem, hogy egyszerűbbé tegyem a gyerekeim gyerekkorát, és ezzel együtt az életünket. Hogy lassabbá, élhetőbbé tegyem a mindennapjainkat. Nagy lehetőséget nyújt erre a nyári szünet, amikor nincs reggeli rohanás, vagy délutáni loholás az oviba. A napi rutinból kiesnek a kényszerítő tényezők. Ilyenkor van lehetőségünk igazán megtalálni a saját tempónkat.

Nem mondom, hogy diadalmenetben megyek az általam kiszabott úton, de próbálkozom több időt adni a gyerekeimnek. Több időt velem, és több időt a spontán játékra. Amikor csak úgy azt tehetik, ami csak az eszükbe jut.

A szabad játék fontosságáról nem lehet elégszer beszélni. Az önfelfedezés, a világ, a fizikai törvények felfedezése a legfontosabb, ami egy gyerekkel ezekben az években történhet. Hagyni a gyereknek megtanulni azt, hogy ne a külvilágtól várja az örömforrást tálcán átnyújtva, hanem saját maga találja meg a felszabadult boldogság pillanataihoz vezető utat, a legnagyobb útravaló, amit egy gyereknek adhatunk.

Mégis milyen nehezen hisszük el, hogy kütyük és irányítás nélkül, önmaguk is képesek erre.

Pedig igen. Csak figyelj!

chidren-playing-around-the-world-50 chidren-playing-around-the-world-51 chidren-playing-around-the-world-55 children-around-the-world children-around-the-world-1 children-around-the-world-2 children-around-the-world-3 children-around-the-world-5 children-around-the-world-6 children-around-the-world-7 children-around-the-world-8 children-around-the-world-9 children-around-the-world-15 children-around-the-world-16 children-around-the-world-17 children-around-the-world-18 children-around-the-world-19 children-around-the-world-20 children-around-the-world-22 children-around-the-world-26 children-around-the-world-29  children-around-the-world-52 children-around-the-world-53 children-around-the-world-54 children-around-the-world-55 children-around-the-world-60 children-around-the-world-61 children-around-the-world-64 children-around-the-world-65 children-around-the-world-70 children-around-the-world-611none350__700

Kép forrása itt, további gyönyörű képek boldogan játszó gyerekekről pedig itt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!